A view of the renovated Seattle Tennis Club from the courts. Photo courtesy of Lease Crutcher Lewis
A view of the renovated Seattle Tennis Club from the courts. Photo courtesy of Lease Crutcher Lewis
The Seattle Tennis Club (922 McGilvra Blvd. E.) has completed its major renovation. The project included replacing the pro shop and upgrades to the indoor court building and the north lawn to improve accessibility, enhance the shoreline and refurbish the 50-year-old facilities.

Construction began immediately following last year’s Washington State Open Tennis Tournament in August and was completed in May, just in time for this summer’s active season. Together, the three projects improved accessibility and environmental sustainability while reducing energy consumption.

“The timeline was tight, especially considering there was a good deal of permitting required and that the club remained open during construction,” said Daniel Clancy, who serves as the club’s committee chair. “We have been planning this project for five years, anticipating the club’s renewal in time to celebrate the 125th Anniversary next year.”

The new pro shop replaces a single-story building adjacent to the indoor court building with a two-story addition that’s served by a three-stop elevator.

The building includes retail space, restrooms, a lobby and viewing areas for the indoor courts and a roof terrace.

The new, upper entry provides ADA accessibility from the existing vehicle turnaround with passenger drop-off and loading at the club’s main entry.

The renovation extends to the renovation of the north lawn, which features extensive site improvements. It now features a restored shoreline designed to improve salmon habitat and a reconstructed bulkhead to halt erosion and improve water quality.